logo Nagymányok
2020. szeptember 21. Máté névnapja.

Hírek

EFOP-4.1.7-16-2017-00010

Integrált Településfejlesztési stratégia (ITS)

Nagymányok Város Önkormányzatának képviselő-testülete  134/2019. (IX.4) határozatával véleményezésre alkalmasnak találta Nagymányok Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája tervezetét, megismerte célrendszerét, és elfogadta a megalapozó dokumentum módosítását.

Dokumentumok: Nagymányok ITS, Helyzetfeltárás
Integrált Településfejlesztési Stratégia - elfogadott

Hirdetmények

ELÜGY

A város jelene és jövője szempontjából is értéket teremt a beruházás

„Az önkormányzat hatósági funkciójának hatékonyságát javító, a település fejlesztését és rendezését szolgáló innovatív városrehabilitációs gyakorlatok.” Ezzel a címmel tartott szakmai előadást a nagymányoki lakosoknak Baracsi Viktória egyetemi tanár szeptember 9-én, a Közművelődési Központ emeleti termében. A településmérnök a „Városközpont melletti barnamezős terület rekultivációja Nagymányokon” (TOP-2.1.1-15-TL1-2018-00007) című nyertes projekthez kapcsolódva osztott meg hasznos információkat a jelenlévőkkel, illetve a televíziónézőkkel. Ugyanis a vírushelyzetre való tekintettel nem csak személyesen, hanem a város honlapjára felkerült videónak köszönhetően, online is tájékozódhatott a lakosság. Előadásában kiemelte, a nagymányoki beruházáshoz hasonló projektek versenyelőnybe hozzák az adott várost a környező településekhez képest. A fenntarthatóságnak köszönhetően pedig a rendelkezésre álló, illetve a beruházás révén megteremtődő javakat a jövő generációi is hasznosíthatják.

A program kezdetén Karl Béla polgármester tájékoztatta a lakosságot a beruházás jelenlegi állásáról. Úgy fogalmazott, hogy terv szerint halad a projekt, sőt, egy kicsit előrébb is tartanak annál. – Hogy milyen fontos és mekkora figyelmet szentel a térség az értékteremtő fejlesztésre, arra jó példa, hogy már most, a terület átadása előtt érdeklődő cégek jelentkeztek letelepedési szándékkal – erősítette meg a polgármester, aki ezúton is megköszönte mindazok munkáját, akik szerepet vállalnak a város életében nagy jelentőségű fejlesztés sikerre vitelében.

Képek:

Legfrisebb fotógalériák