logo Nagymányok
2019. március 26. Emánuel névnapja.

Hírek

ELÜGY

FELHÍVÁS a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült háztartások részére

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről szóló 1364/2018. (VII.27.) Korm. határozat értelmében a téli rezsicsökkentés korábbi intézkedéseiben nem részesült, a vezetékes gáz-vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot (pl. fával való fűtés) felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesülhetnek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Ennek érdekében igénybejelentést kell benyújtani az alábbi elvek szerint:

  1. a) gáz-vagy távhő-szolgáltatási szerződéssel NEM rendelkezik a háztartás, (Háztartás: az egy lakásban együtt lakó, ott bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személyek közössége.)
  1. b) a bejelentő tudomásul veszi, hogy az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság ellenőrzi, hogy a bejelentő háztartása korábban téli rezsicsökkentésben nem részesült,
  1. c) a természetbeni támogatás a fűtőanyagra vonatkozik, a támogatás nem fedezi az egyéb, például a szállítási, darabolási költségeket.

Az igénybejelentést Nagymányok Város Önkormányzatánál (7355 Nagymányok, Dózsa György utca 28.) lehet megtenni ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda 8.00-16.00 óráig, péntek 8.00-12.00 óráig) az erre a célra rendszeresített formanyomtatványon, amely elérhető az Önkormányzatnál, a Nagymányoki Közművelődési Központban (7355 Nagymányok, Petőfi Sándor utca 71.). Továbbá letölthető IDE kattintva, vagy a www.nagymanyok.hu oldalról a HIVATAL/Ügymentek, kérelem minták menüpont alatt. A kitöltött nyomtatványhoz mellékelni kell az igénylő lakcímet igazoló hatósági igazolvány másolatát.

Az igénybejelentés benyújtható: 2018. október 15. napjáig. E határidő elmulasztása jogvesztő, tehát az ezt követően beérkezett igények nem kerülhetnek teljesítésre!

 

Nagymányok, 2018. augusztus 14.

 

Karl Béla s.k.
polgármester

Legfrisebb fotógalériák